گاریدو ‌برای خداحافظی، به محل تمرین پرسپولیس رفت + عکس کار سخت بسکتبالیست‌های آسمان ولایت مقابل شهرداری گرگان بازگشت امیری به تمرینات پرسپولیس نتیجه بازی سپهرصدرا و شهرداری ارومیه در لیگ برتر والیبال | سند شش دانگ قعر به نام سپهر صدرا+ویدئو اولین واکنش کریم باقری به سرمربیگری پرسپولیس | تلاش برای بازگشت کریم باقری سرمربی پرسپولیس کیست؟ + بیوگرافی و سوابق تیم ها خروجی جلسه هیئت مدیره پرسپولیس| کریم باقری سرمربی موقت تا نیم‌فصل فریادهای گاریدو در رختکن پس از شکست برابر مس: شما شایسته این باخت بودید! پخش زنده بازی رئال مادرید و سویا (۲ دی ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین قرارداد موسیمانه را تمدید نکنید | خواسته پیشکسوتان آبی چیز دیگری است رسمی؛ گاریدو از پرسپولیس جدا شد برگزاری جام جهانی کشتی ۲۰۲۵ لغو شد! بازگشت برانکو به پرسپولیس؟ پرسپولیس به یحیی پیشنهاد نداد! بازگشت دوباره خانبان به پرسپولیس واکر، متهم اول سقوط منچسترسیتی بنجل‌ها، درد بی‌درمان پرسپولیس واکنش فلیک به شکست بارسلونا برابر اتلتیکومادرید خیمه استقلالی‌ها روی نیمکت هوادار
سرخط خبرها

آمار و ارقام نیم فصل لیگ برتر فوتبال ایران | «ترین‌ها» در اختیار استقلال و سپاهان

  • کد خبر: ۲۰۴۱۹۵
  • ۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۶
آمار و ارقام نیم فصل لیگ برتر فوتبال ایران | «ترین‌ها» در اختیار استقلال و سپاهان
تیم‌های استقلال و سپاهان اصفهان صاحب بخشی از بهترین آمار ثبت شده در نیم‌فصل اول بیست‌وسومین دوره لیگ برتر فوتبال (۱۴۰۳-۱۴۰۲) هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، نیمه نخست مسابقات لیگ برتر فوتبال در فصل ۱۴۰۳-۱۴۰۲ عصر روز گذشته (چهارشنبه) با برگزاری دو بازی پایانی هفته پانزدهم به پایان رسید.

در نیم‌فصل اول همانطور که انتظار می‌رفت، مربع مدعیان شامل استقلال، سپاهان، پرسپولیس و تراکتور توانستند خود را به بالای جدول برسانند و قهرمانی تیم دیگری بعید به نظر می‌رسد. در ۱۵ هفته نخست لیگ برتر میانگین بیشتر از ۲ گل در هر مسابقه ثبت شد که سپاهان نقش ویژه‌ای در بهبود آمار در این بخش داشت.

پس از نگاهی به جدول لیگ برتر در پایان نیم‌فصل اول، بهترین‌ها و بدترین‌های نیم‌فصل اول لیگ بیست‌وسوم را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

استقلال: بهترین خط دفاعی با ۹ گل خورده، بهترین تیم دیدار‌های خانگی با کسب ۲۱ امتیاز از هفت بازی و کمترین شکست با یک باخت

آبی‌ها با دردسر‌های بسیاری وارد لیگ شدند؛ از حاشیه‌های خودساخته‌ای، چون آغاز تمرینات با «هانی کُرده» تا اختلافات شدید داخلی و جدایی دو بازیکن کلیدی خط حمله یعنی مهدی قایدی و محمد محبی. استقلال در ادامه مجبور شد قرارداد بازیکنان مازاد خود را تمدید کند، اما نیم‌فصل برای آبی‌ها به بهترین شرایط پیش رفت و با صدرنشینی خاتمه یافت.

سید حسین حسینی یکی از نفراتی بود که نکونام تمایلی به ادامه حضور او در استقلال نداشت، اما در نیم‌فصل اول حسابی درخشید و کمترین گل را میان سنگربانان لیگ دریافت کرد. قهرمان بدون لیگ بیست‌ویکم همه امتیازات بازی‌های خانگی را در ورزشگاه آزادی به دست آورد و به لطف لغزش‌های سپاهان در سه هفته پایانی، نیم‌فصل اول را با صدرنشینی به پایان رساند.

سپاهان: بهترین خط حمله با ۳۳ گل زده، بیشترین پیروزی با ۱۰ برد

۱۴۰۲ یکی از عجیب‌ترین سال‌های طلایی‌پوشان است. شروع لیگ با تیمی کهکشانی و جذب ستارگانی، چون رضا اسدی و عیسی آل‌کثیر، با امتیاز منفی ۴ از سپاهان ادامه داشت. برگزار نشدن دیدار با الاتحاد در ورزشگاه نقش جهان و شکست ۳ بر صفر در این مسابقه با رأی AFC، صعود به مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا، رسیدن محمدرضا ساکت به پایان کار، بخشیده شدن چهار امتیاز کسر شده و استعفای ژوزه مورایس، بخشی از اتفاقات تلخ و شیرین سپاهان در نیم‌فصل اول بود.

با وجود اینکه هر یک از این اتفاقات ممکن است ترمز هر تیمی را بکشد، اما سپاهان تاکنون زهردارترین تیم لیگ برتر بوده است. روز‌های خوش طلایی‌پوشان، قبل و بعد از کسر امتیاز ادامه داشت و شکست مقابل ملوان در هفته نهم نیز اتفاقی بود که سدی برابر برد‌های آن‌ها ایجاد نکرد. سه شکست در بازی‌های پایانی نیم‌فصل، اما سبب شد سپاهان فرصت بازگشت به صدر جدول را از دست بدهد و نیمه دوم لیگ را به‌عنوان تیم دوم آغاز کند.

پرسپولیس: کمترین شکست با یک باخت

قهرمان سه گانه داخلی فصل گذشته فوتبال ایران نمایشی کاملاً متفاوت نسبت به اوایل سال ۱۴۰۲ داشت. پرسپولیس در این فصل چند مهره هجومی تأثیرگذار مانند مهدی عبدی، عیسی آل‌کثیر و سیامک نعمتی را از دست داد و نتوانست جایگزینان خوبی به خدمت بگیرد. یاسین سلمانی را می‌توان شاه‌ماهی نقل‌وانتقالات دانست که از سپاهان به پرسپولیس آمد، اما تنها ۱۲۳ دقیقه در تیم یحیی گل‌محمدی عرض اندام کرد و مصدوم شد.

با وجود مشکلات مالی، قهر یحیی گل‌محمدی در چند مقطع و تداوم بازی‌های نه چندان درخشان، پرسپولیس در نیم‌فصل اول توانست میانگین دو امتیاز از هر مسابقه را به دست بیاورد و نیم‌فصل اول را در جایگاه سوم به پایان برساند. سرخپوشان در لیگ قهرمانان آسیا نیز انتظارات را برآورده نکردند و در دور گروهی، به کار خود در این رقابت‌ها پایان دادند.

فولاد خوزستان: بدترین خط حمله با ۶ گل زده

از شروع لیگ مشخص بود که دل هواداران فولاد با علیرضا منصوریان صاف نشده و این مربی پس از سه شکست در آغاز کار، از فولاد جدا شد. ایگناسیو مارتینس با وجود اینکه ۱۵ امتیاز برای فولاد به ارمغان آورده، تاکنون نتوانسته قهرمان دو دوره لیگ برتر را به نیمه اول جدول برساند و امیدوار است یکی از پُرخرج‌ترین تیم‌های لیگ برتر را از منطقه خطر جدا کند. آن‌ها بدترین خط حمله را به خود اختصاص داده‌اند تا با آماری ضعیف نیم‌فصل اول را به پایان برسانند.

صنعت نفت آبادان: بدترین خط دفاع با ۲۵ گل خورده و بدترین تیم بازی‌های خانگی با کسب ۳ امتیاز از ۸ بازی

انتظار می‌رفت عبدالله ویسی پس از نجات معجزه‌آسای صنعت نفت از سقوط به لیگ یک، امسال تیمی شگفتی‌ساز بسازد. با این حال نفتی‌ها با شکست ۳ بر صفر مقابل استقلال وارد لیگ برتر شدند و بیشتر از هر تیم دیگری گل خوردند. تیم ویسی در آبادان هیچ‌گاه موفق به کسب پیروزی نشد و به‌جز سه تساوی، سایر دیدار‌های خود را مقابل تماشاگران خودی با شکست پشت سر گذاشت.

استقلال خوزستان: بیشترین شکست با ۹ باخت و کمترین برد با یک پیروزی

آبی‌های اهوازی در لیگ برتر همچنان در خواب لیگ دسته اول بودند و از کمبود تجربه ضربه خوردند. استقلال خوزستان در بسیاری از دیدار‌ها فاصله چندانی با پیروزی نداشت، اما موفق به حفظ برتری نشد و تنها بر مس رفسنجان غلبه کرد. در صورتی که شاگردان سیروس پورموسوی در نیم‌فصل دوم با روند فعلی پیش برود، کار سختی برای بقا پیش رو خواهد داشت.

پیکان: کمترین برد با یک پیروزی

خودروسازان خوش‌شانس بودند که سه تیم نتایجی ضعیف‌تر از آن‌ها گرفتند. پیکان در ۱۰ هفته نخست با رسول خطیبی تنها هشت امتیاز گرفت و با رضا عنایتی حتی یک بار هم طعم پیروزی را نچشید.

ذوب‌آهن اصفهان: بهترین تیم دیدار‌های خارج از خانه با کسب ۱۸ امتیاز از ۸ بازی

برخلاف دیدار‌های خانگی که ذوب‌آهن تیم دوازدهم جدول به شمار می‌رود، گاندو‌ها خارج از خانه به پنج پیروزی و سه تساوی رسیدند. ذوب‌آهن در لیگ بیست‌وسوم برخلاف سال‌های گذشته که حتی از ایستادن در رتبه‌ای تک‌رقمی بازمانده بودند و برای بقا می‌جنگیدند، نیم‌فصل اول را با جایگاه پنجم به پایان رساندند تا در ادامه لیگ هم مدعی کسب سهمیه آسیایی باقی بمانند.

نساجی مازندران: بیشترین شکست با ۹ باخت و بدترین تیم دیدار‌های خارج از خانه با کسب یک امتیاز

با وجود استارت زودهنگام در نقل‌وانتقالات و انتخاب سید مهدی رحمتی به‌عنوان سرمربی، نیم‌فصل اول را می‌توان ادامه‌ای بر روز‌های تلخ نساجی در فصل ۱۴۰۲-۱۴۰۱ دانست. قرمز‌های قائمشهر در شش مسابقه لیگ قهرمانان آسیا در مجموع شش امتیاز گرفتند و در مرحله گروهی حذف شدند. نساجی همچنین در جدول پایانی نیم‌فصل اول، رتبه پانزدهم را به خود اختصاص داد و قول رحمتی به مالکان باشگاه مبنی بر اینکه تیم را تک‌رقمی تحویل می‌دهد، برآورده نشد.

بهترین گلزن: شهریار مغانلو با ۹ گل زده

آقای گل فصل گذشته با اینکه بخشی از دیدار‌های لیگ را به دلیل مصدومیت از دست داد، رفته‌رفته به تعداد گل‌های خودش اضافه کرد و آقای گل نیم‌فصل اول لقب گرفت. شهریار مغانلو در ۹۲۷ دقیقه‌ای که در لیگ برتر پیراهن سپاهان را بر تن کرد، ۹ گل زد و سه پاس گل داد تا در هر ۷۷ دقیقه بر یک گل تأثیرگذار باشد. مهاجم سپاهان مزد این درخشش خود را با قرار گرفتن در لیست تیم ملی برای جام ملت‌های آسیا گرفت.

بهترین پاسور گل: ریکاردو آلوز با ۶ پاس گل

شاید اگر تراکتور در خط حمله همچنان از مهاجمانی، چون رضا اسدی و محمد عباس‌زاده بهره می‌برد، آلوز تاکنون گل‌های بیشتری برای تیم محبوب پُرشور‌ها ساخته بود. هافبک پرتغالی فصل گذشته هم بهترین پاسور گل لیگ برتر لقب گرفت و به نظر می‌رسد امسال نیز کار سختی برای حفظ این عنوان نداشته باشد.

بیشترین کلین شیت: حسین پورحمیدی با ۱۰ کلین شیت

سنگربان سابق استقلال در شرایطی به تراکتور پیوست که در آلومینیوم عملکردی فوق‌العاده از خود بر جای گذاشت، در تراکتور امید زیادی به خود جلب کرده بود. فصل به بدترین شکل ممکن برای پورحمیدی استارت خورد و او سه بار در هفته اول مقابل مهاجمان سپاهان تسلیم شد. دروازه‌بان تراکتور در گل پیروزی‌بخش پرسپولیس هم مقصر بود، اما رفته رفته با مدافعان تراکتور هماهنگ شد و با واکنش‌های خود، به صعود آهسته و پیوسته تیم پاکو خمس به بالای جدول کمک کرد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->